Naamloos‎ > ‎

DAAR GAAT ZE ............

Geplaatst 20 jan. 2013 00:33 door CDO Kortrijk   [ 25 jun. 2015 00:54 bijgewerkt ]
Voor het Centrum Deeltijds Onderwijs van Kortrijk is de Europese gedachte meer dan een lesbundeltje met hoofdsteden, statistieken en typische gerechten.

Op 19 oktober vertrekt Kelly Bostoen, één van de leerlingen van het CDO, naar Eikelandsosen, Noorwegen. Zij zal tot eind februari de Noorse cultuur kunnen opsnuiven, door les te volgen aan een lokale middelbare school en in te wonen bij een gastgezin. Maatschappelijke participatie is één van de na te streven doelen in het CDO, door dit actief Europees burgerschap aan te moedigen hopen zij deze doelstelling op een toch wel exceptionele manier te verwezenlijken.
Het CDO is hiermee niet aan zijn proefstuk, groepsuitwisselingen met een Noorse, een Poolse en een Griekse school stonden in het verleden al op het programma. 
Een wezenlijk verschil met bovenstaand project is dat het deze keer slechts 1 leerling betreft én dat de periode veel langer is, zonder begeleiding van leerkrachten of andere leerlingen. 
Dankzij het Comeniusproject “Individuele Leerlingen Mobiliteit’ kan Kelly deze buitenlandse ervaring opdoen (lees:“door ervaring wijs worden”), als één van de eerste leerlingen in het secundair onderwijs. In het hoger onderwijs zijn Europese uitwisselingen een evidentie, voor Kelly van het CDO is het een droom, een uitdaging, het zal vooral een unieke en bijzondere levenservaring worden.