Naamloos‎ > ‎

Daguitstap Brussel 2de graad

Geplaatst 24 okt. 2014 04:40 door CDO Kortrijk   [ 13 feb. 2017 23:43 bijgewerkt ]
Voor wie het opmerkte; het CDO kreeg de laatste twee weken mooie en leuke kaartjes vanuit onze Belgische hoofdstad Brussel (zie foto). Wat sommige zich misschien afvragen; van wie komt deze post, maar vooral waarom?
Het antwoord op deze prangende vraag leest u hieronder.
De laatste twee weken voor de herfstvakantie zijn de leerlingen van de tweede graad een klein deeltje van Brussel gaan verkennen. De leerlingen namen de trein vanuit Kortrijk en stapten uit in ‘gare Bruxelles-central’. Na een luttele 5 minuten stappen kwamen ze terecht op één van de mooiste Europese pleinen: de Grote Markt, die sinds 1998 op de lijst van Werelderfgoed van de Unesco staat.De leerlingen kregen opdrachten die ze moesten uitvoeren.
Een ‘selfie’ trekken bij ons bekende standbeeldje ‘Manneke Pis’, de jaartallen van de historische gebouwen opzoeken, informatie vragen bij de toeristische dienst, een kaartje sturen naar onze directeur zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Deze laatste opdracht verklaart dan ook waarom het CDO zoveel post kreeg.
Met een stratenplan in de hand, leken de leerlingen echte toeristen. Het woord ‘toerist’ associëren we onmiddellijk met het woord ‘fototoestel’. Enkele leuke kiekjes nemen, mocht niet ontbreken. Hier vind je enkele leuke herinneringen aan de daguitstap.
Over de middag kregen de leerlingen een uurtje vrij en dankzij het voorgaande verkennende spel, liepen ze niet verloren in de grote stad. De leerlingen hielden zich aan de afspraken en waren op tijd terug op de afgesproken plaats. Na de middag deden we nog een korte wandeling doorheen de gezellige straatjes waar ze konden genieten van wat ‘streetart’. Enkele muren in Brussel werden verfraaid door middel van prachtige tekeningen en graffitikunst.
Na een vermoeiende, maar uiterst boeiende dag, keerden ze terug huiswaarts. 
Bedankt aan alle enthousiaste leerlingen voor jullie medewerking en de leerkrachten voor de voorbereidingen en begeleiding tijdens dit project.