Naamloos‎ > ‎

EERSTE CDO "SKI-SNOWBOARDREIS" EEN FEIT!!

Geplaatst 14 apr. 2013 00:58 door CDO Kortrijk   [ 25 jun. 2015 00:55 bijgewerkt ]

Tijdens de eerste week van de Paasvakantie stond de eerste ski- en snowboardreis gepland. Op zaterdagavond stonden er een 50-tal leerlingen en leerkrachten te trappelen aan de schoolpoort om te kunnen vertrekken. Iedereen was stipt op tijd en nadat alle valiezen en nodige bagage was ingeladen , konden we vertrekken richting Oostenrijk!

Na een lange busrit en de nodige tussenstops, voor sommigen met veel slaap, voor anderen met weinig slaap,…kwamen we enthousiast aan in Lofer. Na een kort middagmaal, kamerverdeling, kennismaking met het hotel, … konden we al eventjes kort de skipiste van dichtbij bekijken. Daar werd ook het ski- en snowboardmateriaal afgehaald, voor velen een eerste ervaring met knellende skilaarzen, veel materiaal, een helm,stokken, latten,…

Op maandagmorgen stond iedereen  paraat om effectief de skipiste onveilig te maken, alle leerlingen werden ingedeeld in niveaugroepen, van beginners tot gevorderden.  De beginnende skiërs en snowboarders kregen les van plaatselijke monitoren in de voormiddag en in de namiddag van eigen lesgevers. In de namiddag werden de rollen omgekeerd. Dan werden de gevorderden in goede banen geleid door de plaatselijke lesgevers. Na de derde dag werden de leerlingen opnieuw verdeeld in groepen, maar dan enkel met eigen lesgevers.

Die eerste dag waren er dan ook heel wat buitelpartijen en zagen velen de sneeuw van heel dichtbij. Maar de eerste kennismaking was voor iedereen een groot succes. Naast het skiën en snowboarden genoten velen van de zon, sneeuw, uitzicht,…en over de middag konden we telkens genieten van een lekker middagmaal!

De volgende dagen was het opstaan en klaarmaken voor sommigen iets lastiger, maar het skiën en snowboarden ging steeds beter. De meesten waagden zich al eens aan een dalafdaling of een rode piste.  Al had men wel een voorkeur voor de piste door het Sprookjesbos!

Maar naast het skiën en snowboarden stonden er nog een aantal andere activiteiten op het programma, zo gingen we op zoek naar de slimste studenten onder ons, gingen we zwemmen, werd er hard gezweet in de sauna, genoten van de après-ski, gewandeld, geshopt in de Spar,…

De laatste avond werden er een aantal certificaten uitgereikt, onder andere voor de doorzetter van de week, de redder in nood, monitor in spé, joker van de week,… maar werd zeker de organisator van deze reis niet vergeten. Bedankt Isabelle uit naam van alle leerlingen en leerkrachten!

Helaas komt er aan deze fantastische week ook een einde, na een laatste keer op de latten te hebben gestaan, ons materiaal terug netjes te hebben afgeleverd, een laatste keer après-ski, de valiezen te hebben gepakt, een laatste avondmaal, kon iedereen vermoeid en tevreden de bus opstappen.  Al snel zat iedereen in dromenland, nagenietend van deze week.

Bij aankomst aan de school stonden de ouders ongeduldig te wachten op de vele verhalen van hun zoon of dochter! Bedankt aan iedereen die van deze reis een boeiende belevenis maakte.

Maar in het algemeen kunnen we zeggen dat dit meer dan een geslaagde reis was!! Bedankt aan alle studenten en leerkrachten voor jullie deelname aan deze reis! En nogmaals een dikke merci aan Isabelle voor alle organisatie!!

Ilse Snauwaert. 
Meer foto's kan u hier bekijken.